Funderar du på att anlita en målarfirma? Då är du inte ensam. Under vår och sensommar är målarfirmorna som mest uppbokade, men även under vintrar är det många som vill renovera och få fint i sitt hem. En målarfirma kan hjälpa dig om du vill ändra färg i ditt sovrum, i hallen eller måla köksluckor och tak. De kan också hjälpa dig när du vill renovera utsidan av ditt hus och få en ordentlig fasadmålning.

Du vet säkerligen om att det är viktigt att jämföra målerifirmor innan du väljer, men vet du varför det är så viktigt? Det finns gott om bra och pålitliga företag i Sverige att välja mellan, så att träffa rätt från start borde inte vara så komplicerat? Nej, egentligen är det inte det, men för att du ska bli 100 % nöjd med resultatet och servicen är det viktigt att välja en målerifirma som passar in på dina behov så bra som möjligt.

Varför är en jämförelse viktig?
Den främsta orsaken till att du ska jämföra offerter är inte priset, vilket många tror. Visst kommer priset också ha en stor betydelse för vilken målerifirma du väljer, men av erfarenhet vet vi att det inte är 100 % avgörande. Att betala ett lågt pris kan vara bekvämt för stunden, men med låga priser kommer inte alltid schyssta villkor eller högkvalitativa material. Orsaken till att du ska jämföra företag innan du väljer är helt enkelt för att säkerställa att målerifirman lever upp till alla (eller åtminstone de flesta) av dina krav.

Vad ska man titta på i en jämförelse?
Det finns många saker som är bra att titta på när du bestämmer dig för att jämföra målerifirmor mot varandra. Här nedan listar vi de viktigaste faktorerna som kan ha stor betydelse för din kundnöjdhet.

1. F-skatt och försäkring

Utan F-skatt kan du inte använda dig av ROT-avdraget och utan försäkring finns det inget skydd om en olycka skulle inträffa.

2. Pris

Priset är naturligtvis väldigt viktigt. Satsa på ett konkurrenskraftigt pris, men låter det för bra för att vara sant är det troligtvis det. Titta också efter dolda avgifter!

3. Innehåll och tjänster

Se till att du väljer en målerifirma som verkligen kan leverera det du vill ha när det kommer till utbud och tjänster. Totalentreprenad är alltid det bekvämaste och billigaste alternativet.

4. Service

Du vill naturligtvis se till att du får riktigt bra service från början till slut. Kontakta målerifirman och tala med hantverkarna för att se hur det känns. Här kan du också passa på att be om referenser.